You are currently viewing Õige kinnisvaramaakleri valimine Eestis: Mis on oluline
Finding the perfect real estate agent

Õige kinnisvaramaakleri valimine Eestis: Mis on oluline

Kinnisvara ostmise või müüma asudes on lihtne jätta tähelepanuta üks oluline asi – täiusliku kinnisvaramaakleri valimine. Kui te seda valesti teete, seisate silmitsi ootamatute probleemidega.
Kuna on olemas arvukalt kinnisvarabüroosid ja maaklerfirmasid, on oluline mõista, milliseid omadusi tuleb otsida ja, mis on sama oluline, mida vältida.

Rohelised tuled ja punased lipud

Georgi Zanev Brokerly tegevjuht
Georgi Zanev Brokerly tegevjuht

1. Maine

Roheline tuli: Teadmised ja kogemused
Leidke hea mainega kinnisvarabüroo või maaklerfirma. Teie ideaalne maakler peaks olema kinnisvaraekspert, omama tõestatud edukaid tehinguid ja tundma kohalikku turgu. Kinnisvara ülevaated ja iseloomustused annavad teile sellest hea ülevaate. Teie kinnisvaramaakler on teie kinnisvaraabiline – keegi, kes mitte ainult ei tee regulaarselt kinnisvaraturu analüüsi, vaid kellel on praktiliselt iga detail käeulatuses. Nad teavad kohalikku kinnisvarastatistikat, kinnisvaratrende. Nende iga jõupingutus on kindel samm teie eesmärkide suunas.

Punane lipp: Läbipaistvuse puudumine, kogenematus, ebamäärased vastused küsimustele.
Kujutage ette, et teil on tegemist kinnisvaramaakleriga , kelle selgitused (või nende puudumine) jätavad teile eksliku tunde, nagu loeksite võõrkeelset kaarti. Kogematu teejuht võib muuta teie kinnisvarareisi labürindiks, kust ei ole selget väljapääsu. Vältige segadust; valige usaldusväärne kinnisvaraspetsialist, et tagada probleemivaba kogemus.

2. Kommunikatsioon

Owe-Martti Lemsalu kinnisvaramaakler
Owe-Martti Lemsalu kinnisvaramaakler

Roheline tuli: Selge ja järjepidev
Usaldusväärne kinnisvaramaakler hoiab vestluse sujuvana.. Nad ei jäta teid hätta – kiireid vastuseid, hoiab teid protsessiga kursis ja annab selget ja arusaadavat teavet. Nagu sõbralik vestluskaaslane, hoiab suurepärane agent teid kursis ja tagab, et olete alati kursis. Valides kinnisvaramaakleri, kes seab esikohale selge ja õigeaegse suhtluse, tagate, et teie kinnisvara ostu-müügi teekonna iga samm on läbipaistev ja tõhus. See mitte ainult ei lihtsusta teie kogemust, vaid loob ka usalduse ja usaldusväärsuse tunde.

Punane lipp: aeglane reageerimiskiirus või suhtluse puudumine
Olge ettevaatlik, kui teie maakler vastab aeglaselt, unustab mainida muudatusi või jätab teid imestama oluliste üksikasjade/uuenduste üle teie kinnisvara kohta. Kommunikatsioonihäired võivad muuta teie kinnisvaraseikluse arvamismänguks, mis ei ole just kõige lõbusam.
Maailmas, kus teil on juba niigi piisavalt palju tööd, on viimane asi, mida vajate, lisastress kinnisvaramaakleri poolt. See võib põhjustada pettumust, viivitusi ja tarbetut ebakindlust.

3. Kulud

Roheline tuli: Kristallselged kulud
Hea maakler on avatud ja läbipaistev kinnisvarahindade osas. Nad esitavad kõik mustvalgelt – iga tasu, iga detail vastavalt kinnisvaraalastele seadustele ja määrustele. Nad tahavad, et sa
Ei mingeid ootamatuid tasusid, ei mingeid šokke, tagades, et teie teekond on rahakotisõbralik ja et teekonnal ei tule üllatusi. Hea kinnisvaramaakler teeb kõvasti tööd, et leida teile taskukohane eluase teie eelarve piires. Nende eesmärk on saavutada parim väärtus, tagades, et saate oma kinnisvarainvesteeringu eest kõige rohkem.

Punane lipp: kõhklevad, ebaselged ja varjatud tasud
Vältige kinnisvaramaaklerid, kes mängivad kuludega peitust. Kui tundub, et nad hoiavad rahalisi saladusi, kuna nad ei soovi kulusid arutada, esitavad ebaselgeid finantsandmeid või üllatavad teid varjatud tasudega, võib olla aeg uurida teisi kinnisvarabüroosid.

4. Kliendikeskne lähenemine

Roheline tuli: Vastab teie vajadustele ja eelistustele
Kujutage oma ideaalset kinnisvaramaaklerit kui kosjasobitajat, kes seab teie vajadused ja eelistused iga otsuse tegemisel esikohale. Nad on nagu teie kinnisvaraturu Cupido, mõistavad teie eesmärke, teevad kõik endast olenemata, kas olete kinnisvaraturul ostu või müügi eesmärgil, et valida välja elemendid, mis sobivad teie kontrollnimekirjaga. Ja kui läbirääkimised tulevad mängu, siis ei ole tegemist ainult tehingu sõlmimisega, vaid ka teie huvide tagamisega. Kui valite kvalifitseeritud kinnisvaraprofi, kes tegutseb nagu teie isiklik kosjasobitaja, tagab see sujuva ja isikliku kogemuse kinnisvaramaailmas.

Punane lipp: varjatud eesmärgid
Olge ettevaatlik, kui tegemist on kinnisvaramaakleritega, kes näivad seadvat prioriteediks omaenda tegevuskava, suunates teid kinnisvara poole, mis ei vasta teie kriteeriumidele, või näidates minimaalset huvi teie eesmärkide mõistmise vastu, olenemata sellest, kas te ostate või müüte kinnisvara. Kui tundub, et nad keskenduvad pigem oma mänguplaanile kui sellele, et aidata teil leida ideaalne kodu või ostja, võtke seda kui signaali, et astuge tagasi ja vaadake oma valik uuesti läbi. Selliste märkide suhtes tähelepanelik olemine võib aidata kaasa sujuvamale kinnisvarakogemusele ja suurendada teie võimalusi töötada usaldusväärse ja kliendikeskse kinnisvaraspetsialistiga.

Brokerly… Tutvu Eesti kinnisvaraga ilma kõigi punaste lipukesteta.
Helistage meie asjatundlikele kinnisvaramaakleritele/maakleritele, et saada personaalset nõu, planeerige tasuta hindamine või lihtsalt uurige meiekinnisvara veebilehte ja blogi et avastada teid ootavad rohelised tuled.

Lisa kommentaar