You are currently viewing Iseseisev müük (FSBO) – kasulikud ja testitud teadmised, mida iga kodumüüja peab teadma
For Sale By Owner (FSBO) Read this !

Iseseisev müük (FSBO) – kasulikud ja testitud teadmised, mida iga kodumüüja peab teadma

Eesti muutuvas kinnisvaramaastikus lähevad mõned koduomanikud isetegevuse teed ehk proovivad müüa iseseisvalt/otse (For Sale By Owner, FSBO). Siin võtavad koduomanikud enda peale sellised ülesanded nagu hinnakujundus, reklaam, läbirääkimised ja paberimajandus. Neid tegevusi teevad tavaliselt kinnisvaramaaklerid. Kuigi see pakub mõningaid eeliseid, kaasnevad sellega ka probleemid.

  1. Kinnisvara hinnakujundus

FSBO üks suur pluss on see, et koduomanikel on täielik sõnaõigus oma kinnisvara hinna osas. Siiski võib neil olla raskusi õige hinna määramisel, kui neil puudub juurdepääs professionaalsetele hindajatele ja hinnakujundusvahenditele. See võib mõjutada seda, kui konkurentsivõimeline on kinnisvara turul.

Samal ajal on kinnisvaramaakleritel põhjalikud teadmised turust. Nad teevad koostööd professionaalsete hindajatega, et anda hinnakujundusprotsessis asjatundlikke juhiseid, mille eesmärk on jõuda ühiselt kokkulepitud realistliku hinnani. Lõplik otsus jääb siiski müüjale. Kui pakutud hind tundub ebarealistlik, võivad maaklerid loobuda sellest objektist. Selline lähenemisviis tagab, et hinnakujundusstrateegia on kooskõlas nii turu tegeliku olukorra kui ka müüja ootustega.

  1. Kinnisvara turustamine.

FSBO puhul otsustavad koduomanikud, kuidas oma kinnisvara reklaamida. See on võimalus tutvustada kinnisvaraa positiivseid eripärasid. Kuid kuna FSBO kuulutused sõltuvad individuaalsetest jõupingutustest, võib nähtavus olla piiratud.

Seevastu professionaalsed kinnisvaramaaklerid esitlevad teie kinnisvara parimal võimalikul viisil, kasutades professionaalseid fotosid, üksikasjalikke põrandaplaane, videoid, droonivideosid, virtuaalseid ekskursioone jne. Kinnisvaramaaklerid kasutavad oma ostjate võrgustikke, veebiplatvorme ja arukat turundust, et saada võimalikult palju tähelepanu. Teisisõnu, nad jõuavad laiema sihtrühmani, mis muudab huvitatud ostjate leidmise tõenäolisemaks.

  1. Läbirääkimised

Läbirääkimised otse potentsiaalsete ostjatega annavad FSBO müüjatele rohkem võimalusi. Heade tulemuste saavutamine nõuab oskusi ja see võib olla õpitav.

Läbirääkimiste pidamine nõuab kindlasti oskusi ja oskusteavet. Kinnisvaramaaklerid on selles asjatundjad. Nad püüavad saavutada häid müügitulemusi, käsitledes oskuslikult protsessi väljakutseid. Pealegi võivad professionaalsed läbirääkimised viia parema müügihinna ja tingimuste saavutamiseni, mis on lõppkokkuvõttes kasulikud müüjale.

Olenemata sellest, kas otsustate müüa oma kinnisvara ise (FSBO) või saada abi kinnisvaramaaklerilt, annab teile mõlema eeliste ja probleemide tundmine teadlikuma ja edukama teekonna kinnisvaratehingutes.

Sellised asjad nagu see, kui mugavalt te ise asju teete, kui keerulised on kohalikud kinnisvarareeglid ja kas soovite jõuda rohkemate inimesteni, võivad teid suunata õigele otsusele, mis sobib just teile. Nii saate teha valiku, mis vastab teie eesmärkidele ja lihtsustab teie kinnisvara müüki.

Soovid müüa oma kodu Eestis ja soovid sujuvat kogemust?

Tutvu Brokerlyga, et saada asjatundlikke juhiseid ja teada saada, kuidas meie pühendunud meeskond saab teie müügiteekonda toetada.

Sa võid leida ka selle artikli kasulikuks“Video lisamine garanteerib 30% rohkem vaatamisi !

Lisa kommentaar