You are currently viewing Millised on võimalused investeerida passiivselt Eesti kinnisvarasse?
nighttime Tallinn view

Millised on võimalused investeerida passiivselt Eesti kinnisvarasse?

  1. Kinnisvarainvesteeringute usaldusfond: Eestis on Tallinna börsil noteeritud mitmeid kinnisvara usaldusfonde, sealhulgas EfTEN Real Estate Fund III ja Baltic Horizon Fund. Kinnisvara usaldusfondid investeerivad peamiselt rahavoogu pakkuvatesse kinnisvaraobjektidesse, nagu näiteks kontorihooned, kaubanduskeskused või siis üürikorterid.
  2. Kinnisvara ühisrahastusplatvormid: üheks näiteks on EstateGuru (olge ettevaatlikud antud investeeringute puhul, kuna neil on palju negatiivseid arvustusi)mis võimaldab investoritel investeerida kinnisvaraprojektidesse Eestis ja teistes Euroopa riikides. EstateGuru võimaldab investoritel investeerida kinnisvara tagatisel laenudesse, pakkudes investoritele stabiilset tulu.
  3. Üürikinnisvara ja kinnisvarahaldus: Veel üks passiivne kinnisvara investeerimisvõimalus on üürikinnisvara ostmine ja usaldamine enda kinnisvara professionaalse haldusfirma kätesse. See võimaldab investoritel teenida üüritulu ilma, et nad peaksid ise kinnisvara haldama. Tallinnas on mitmeid kinnisvarahaldusfirmasid: Brokerly OÜ jaMy Home kinnisvarabüroo ning hulgaliselt vanakooli agentuure , mis pakuvad mitmesuguseid teenuseid, sealhulgas üüri kogumist, hooldust ja üürnike kontrolli.
  4. Kinnisvara investeerimisfondid ja ETF-id: Eestis on saadaval mitmeid kinnisvara investeerimisfonde ja ETF-e, näiteks LHV World Real Estate Fund ja SEB Real Estate Fund. Need fondid investeerivad peamiselt kinnisvaraga seotud ettevõttetesse, kinnisvara usaldusfondidesse ja erinevatesse kinnisvaraga seotud väärtpaberitesse.
  5. Üürikinnisvara osalused: Tallinnas saavad investorid asutada osaühinguid, et investeerida elu- või äripindadesse. Näiteks võiks grupp investoreid koondab oma raha, et osta Tallinna kesklinnas üürikorterelamu. Üks partneritest haldab kinnisvara teised osalised toetavad kapitaliga.
  6. Kinnisvara võlakirjad: Eestis saavad investorid investeerida kinnisvara võlakirjadesse, ostes kohalikelt laenuandjatelt hüpoteegid või usalduslepingud. Näiteks võib kohalik pank või laenuühistu pakkuda Tallinnas kinnisvara tagatisel hüpoteekidesse investeerimist. Investorid saavad need hüpoteegid osta ja saada laenuvõtjalt regulaarseid põhiosa ja intressimakseid.

Nagu iga investeeringu puhul, on oluline enne otsuse tegemist hoolikalt hinnata iga valiku puhul riske ja potentsiaalset tulu.

Lisateabe saamiseks, milliseid erinevaid kinnisvarahaldusteenuseid pakub Brokerly, võtke ühendust info@brokerly.ee or call +3726091259 või broneerige online kohtumine https://calendly.com/georgi-zanev/30min . Oleme loonud väga tõhusad lahendused, et tagada infovahetus kõikide osapoolte vahel, et vältida korduma kippuvaid küsimusi ja samade detailide korduvat selgitamist, samas on tagatud omaniku kinnisvara väärtuse säilimine.

Lisa kommentaar